Výlet po okolí

Každý víkend cestujeme po okolí našeho městečka. Díky situaci, která v České republice trvá už asi třetí měsíc, cestujeme jenom zde. V březnu jsme nevyjeli raději nikam. Většinou si jezdíme pro vodu ke studánce a tam se trošku projdeme.

Zjišťujeme, že i kousek od domova máme nádhernou přírodu.
Dříve jsme často cestovali po celé republice, či navštívili sousední státy, kde se nám také líbilo. Ale i v okolí našeho malého městečka na Vysočině je nádherně a jak to vypadá, letošní léto budeme trávit asi chozením po okolí...

Výlet podél řeky Brtničky

Už asi před 14 dny jsme vyrazili s rodinou na pampelišky a jiné kvítí. Přijeli jsme na louku od jedné vesničky, která je od nás vzdálená 4 km. Mamku natolik zaujali místní polní cestičky, že jsme si o minulém víkendu museli dát menší výšlap. Ušli jsme necelé 4 km. Cestou jsme nasbírali pampelišky na sirup do čaje. Trošku lituji, že jsem nezaznamenala obří kopec, do kterého jsme stoupali.
O víkendu přitom nebylo ještě tolik stupňů, ale dalo nám to zabrat a poslední dobou mi velké stoupání nedělá dobře...

 Fotografie podél říčky
Podél říčky jsem šla naposledy ještě jako malá holka a musím říci, že se za tu dobu cesta dosti změnila. Nemluvě o tom, že za většinu planin může kůrovec, ještě ani minulý rok toho nebylo vykáceno tolik jako letos.


Ohniště


Travnatý plácek, kde se dříve, pořádaly táborové sešlosti.

 Vykácená planina.

 Pomněnky rostoucí v suchém lese.

Památka na zesnulou studánku U trpaslíků. Díky kůrovci a vyschlému prameni se musela zrušit. Ještě minulý rok jsme jí tu mohly najít obklopenou zelení.

Říčka Brtnička.

Výlet to byl pěkný, i když trošku smutný, jak se nám tu ta příroda mění a stromy mizí... je mi docela líto, že jsem tento kousek šla, až po tolika letech... a přitom tuto nádheru mám skoro za humnama.

Také jste se dali na turistiku?

Komentáře

  1. Děkuji za návštěvu na mém blogu.
    Ano, taky hodně chodíme, se psem je to nutnost. Díky za fotky kolem Brtničky. Párkrát jsme tam byli a moc se nám v Brtnici a na Rokštejnu líbilo.
    Přeji hezkou sobotu, Helena

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Až to bude možné, můžete se přijet podívat, i jak to tu vypadá bez lesu...

      Vymazat
  2. Každé místo má své krásy :) Vypadá to skvěle :) a je škoda jak vše mizí :(

    OdpovědětVymazat
  3. Moc hezké fotky, máte tam pěknou přírodu :) Taky ted cestujeme okolo našeho města, na procházky a tak :)

    OdpovědětVymazat

Okomentovat

Děkuji za podporu. Ráda tě tu opět uvidím ;)